Taxatierapport voor een woning

U wilt uw pand laten taxeren. Als u de waarde van uw woning of vastgoed wilt bepalen, bijvoorbeeld voor de verkoop of vermogensbepaling, dan heeft u een taxatie nodig die door een gecertificeerde taxateur is uitgevoerd. Alleen met een vakkundig taxatierapport kunt u er zeker van zijn dat alle (financiële) instanties het waardeoordeel betreffende uw eigendom accepteren.

Betrouwbare taxateur

U zoekt een taxateur die grote ervaring heeft in het waarderen van woningen. Een taxateur die u kunt vertrouwen, maar ook een taxateur die een taxatierapport produceert waarin alle aspecten van de waarde zijn meegenomen. Een gedegen stuk, waar u en de financiële instanties van uit kunnen gaan zonder vraagtekens. Onderbouwd door feiten, cijfers en een jarenlange ervaring. Vertrouw dan op de taxateurs van Brabants Huys Makelaars & Taxateurs. Zij zijn gecertificeerd en worden regelmatig getoetst op hun kennis (periodieke hercertificering).

Gecertificeerd taxateur

Brabants Huys Makelaars & Taxateurs is lid van de NVM en is tevens ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert en NRVT. Bovendien zijn wij aangesloten bij de NWWI, een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut. Zo bent u verzekerd van een vakkundig taxatierapport dat door iedere instantie wordt geaccepteerd.

Taxatie stappenplan

Brabants Huys Makelaars & Taxateurs voert uw taxatie volgens een vast stappenplan uit, zodat het resultaat een gedegen en vakkundig opgesteld rapport is. De volgende punten worden hier in ieder geval uitvoerig in opgenomen:

 • staat van het onderhoud
 • inhoud en oppervlakte
 • functionaliteit van de indeling
 • constructie en kwaliteit van de gebruikte materialen
 • mate van isolatie en energiezuinige maatregelen
 • verplichtingen en rechten die op de grond rusten (bijvoorbeeld erfpacht of recht van overpad)
 • prijsontwikkeling op de markt van min of meer vergelijkbare woningen
 • toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld bestemmingsplan ter plaatse
 • gegevens van het kadaster
 • onderzoek naar de bodemgesteldheid
 • inzage in het bewijs van eigendom

Gevalideerde taxatie

Wilt u een woning kopen of verkopen, dan is de exacte taxatiewaarde van het door u aan te kopen of te verkopen pand van groot belang. Bank, hypotheekverstrekkers, het NHG en ander (financiële) instanties willen een gevalideerd taxatierapport ontvangen. Zo’n taxatierapport moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen van de betrokken partijen. Validatie betekent dat het door ons aangeleverde taxatierapport wordt gecontroleerd door bijvoorbeeld het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

Makelaar èn taxateur

Bij Brabants Huys Makelaars & Taxateurs zijn we van mening dat je pas een goede taxatie uit kunt voeren als je ook makelaar bent. Juiste ervaring als makelaar zorgt er voor dat we de markt goed kennen, op de hoogte zijn van de prijzen die men recent betaalde en grote kennis hebben van de omgeving(sfactoren). Een plus-plus situatie, waar u uw voordeel mee kunt doen. Weet, dat we qua opdrachten het makelen en taxeren wel strikt gescheiden houden. Onze reputatie als betrouwbare makelaar en taxateur houden we hoog!

Wilt u zeker zijn van een waardevol taxatierapport? Wilt u weten wat ons taxatietarief is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u als eerste informatie
over onze nieuwste woningen ontvangen?

Neem contact op >
Wil je als eerste informatie
over onze nieuwste woningen ontvangen?
Neem contact op >